Dan eliasson svt

Dan Eliassons nya jobb: Blir generaldirektör på … – SVT Nyheter

Dan Eliassons nya jobb: Blir generaldirektör på Regeringskansliet | SVT Nyheter

23 jan. 2021 — MSB:s tidigare generaldirektör Dan Eliasson har fått en ny tjänst. Han är fortfarande generaldirektör – men denna gång på Regeringskansliet.

MSB:s tidigare generaldirektör Dan Eliasson har fått en ny tjänst. Han är fortfarande generaldirektör – men denna gång på Regeringskansliet.Enligt Regeringskansliet består Eliassons nya uppdrag att se över den svenska krislagstiftningen.

Dan Eliasson om resan: Den var nödvändig – SVT Nyheter

Dan Eliasson om resan: Den var nödvändig | SVT Nyheter

4 jan. 2021 — Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul.

Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul. Nu försvarar Eliasson beslutet i en intervju med Expressen.– Jag har avstått väldigt många resor men jag tyckte att den här var nödvändig, säger Dan Eliasson till tidningen.På lördagskvällen återvände Eliasson till Sverige, men tog då bakvägen ut från flygplatsen för att undvika frågor från medier på plats.

Dan Eliasson avgår | SVT Nyheter

Dan Eliasson avgår | SVT Nyheter

6 jan. 2021 — Dan Eliasson tillträdde som generaldirektör för MSB i mars 2018. Han har tidigare varit bland annat Rikspolischef samt generaldirektör för …

Dan Eliasson har begärt att få lämna uppdraget som generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.– Skälet för mitt ställningstagande är att MSB som myndighet ska få bästa möjliga förutsättningar att genomföra sitt viktiga uppdrag, säger han själv i ett pressmeddelande.

Dan Eliasson gjorde flera utlandsresor under pandemin

Dan Eliasson gjorde flera utlandsresor under pandemin | SVT Nyheter

13 jan. 2021 — Dan Eliasson missbedömde det här och det har fått stora konsekvenser, sa inrikesminister Mikael Damberg (S) till SVT i samband med avgången.

Den tidigare MSB-chefen Dan Eliasson var på ytterligare en semesterresa på Kanarieöarna under hösten, rapporterar Dagens Nyheter.

Dan Eliassons stökiga CV – på 60 sekunder – SVT Nyheter

Dan Eliassons stökiga CV – på 60 sekunder | SVT Nyheter

23 jan. 2021 — Kansliråd, statssekreterare, rikspolischef och generaldirektör, generaldirektör, generaldirektör. Dan Eliassons CV är långt och på senare tid …

Kansliråd, statssekreterare, rikspolischef och generaldirektör, generaldirektör, generaldirektör. Dan Eliassons CV är långt och på senare tid kantat av kritik.

Dan Eliasson: ”Hade velat se mer och snabbare åtgärder”

Dan Eliasson: ”Hade velat se mer och snabbare åtgärder” | SVT Nyheter

26 mars 2021 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Mer och snabbare åtgärder. Det hade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. MSB, velat se under pandemin. – Vi ringde i klockan tidigt, sa Dan Eliasson,  tidigare generaldirektör för myndigheten, när han frågades ut av konstitutionsutskottet under fredagen.

Kritikstorm efter Eliassons resa till Kanarieöarna – SVT Nyheter

Kritikstorm efter Eliassons resa till Kanarieöarna | SVT Nyheter

4 jan. 2021 — Dan Eliasson är född 1961 och uppvuxen i Garpenberg i Dalarna. Sedan 2018 är han generaldirektör och alltså högsta chef för MSB (Myndigheten för …

Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), har fått mycket kritik sedan hans julresa till Kanarieöarna blivit känd.På Facebook rasar många i kommentarsfälten mot Eliassons resa.– Jag tycker det är oerhört provocerande och omdömeslöst att den högsta myndighetschefen väljer att åka utomlands, säger Susan Rose från Stockholm.

ANALYS: Eliassons situation blev ohållbar – SVT Nyheter

ANALYS: Eliassons situation blev ohållbar | SVT Nyheter

6 jan. 2021 — Dan Eliassons situation som generaldirektör blev ohållbar. Därför tvingades han avgå som chef för MSB redan idag. Men debatten om Eliasson …

Dan Eliassons situation som generaldirektör blev ohållbar. Därför tvingades han avgå som chef för MSB redan idag. Men debatten om Eliasson lär fortsätta. Han kommer att få full lön fram till den 31 december 2022.

Uppgifter: Dan Eliasson tog julflyg till Kanarieöarna

Uppgifter: Dan Eliasson tog julflyg till Kanarieöarna | SVT Nyheter

30 dec. 2020 — Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul.

Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul. Det kan Expressen avslöja i dag.

Mats Knutson om Dan Eliasson: ”Mycket anmärkningsvärt”

Mats Knutson om Dan Eliasson: ”Mycket anmärkningsvärt” | SVT Nyheter

30 dec. 2020 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Att chefen för landets högsta krismyndighet väljer att åka på utlandssemester mitt under brinnande pandemi är högst anmärkningsvärt och utan tvekan något som kommer att få kritik, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson.

Keywords: dan eliasson svt